Nassau Bergen

De geschiedenis van ons hotel

In 1907, vlak na de stichting van Bergen aan Zee, zette de bekende Amsterdamse School-architect Berlage een robuust hotel neer, op de plaats waar nu het Zeeaquarium is. Uitbreiding volgde.

In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog was het gewoon open voor gasten. Tot april 1942. Toen moest oprichter Zeiler de boel ontruimen. De reden: een strook langs de kust was nodig voor de uitbreiding van kustverdedigingswerken (de Atlantikwall) door de bezetters en werd verboden terrein. Na een jaar leegstand volgde sloop in 1943.

Vergaderen aan zee

In 1952 en 1953 werd het huidige Nassau Bergen gebouwd en verschoof iets van plek. Begin jaren ’80 kwam er een vleugel bij en even later volgde een vergaderzaal met uitzicht op de Noordzee. Sindsdien is het mogelijk conferenties te houden in Strandhotel Nassau Bergen. Inmiddels zijn er vier vergaderzalen.

Heerlijke gerechten

Sinds 2011 wordt het hotel gerund door Martine en Willem-Karel Hirschfeld. Martine is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het hotel, en chefkok Willem-Karel en zijn team zorgen elke avond voor heerlijke verse gerechten in het à la carte restaurant. Ook niet-gasten zijn van harte welkom voor een lunch of diner.

strand van bergen aan zee

Altijd de zee

Strandhotel Nassau Bergen. Een rijke geschiedenis met als belangrijkste constanten: een goede maaltijd, een goed bed en een goed ontbijt. En, altijd de zee.