Nassau Bergen

Vakantie in Bergen aan Zee

Strandhotel Nassau Bergen ligt op een droomplek: pal aan het Noordzeestrand, bovenop een duintop. In de omgeving is genoeg te doen.

Zonnen, wandelen, fietsen rond het hotel

Lekker luieren aan zee? Binnen twee minuten staat u op het strand. Ook ideaal voor lange strandwandelingen, kitesurfen of vliegeren… Aan de noordzijde van het strand is naaktrecreatie mogelijk. Fiets- en wandelliefhebbers hebben de keuze uit talloze routes in het prachtige omliggende duin-, bos- en heidegebied.

Via Freebee Map vindt u verschillende fietsroutes in Noord-Holland via de knooppunten. Klik op de link of scan de QR-code om de route te volgen.

HotelNassau2020-4237
Museum kranenburgh bergen aan zee

Kunst in Bergen

Kunstenaarsdorp Bergen is op fietsafstand. Middenin het groen ligt bijvoorbeeld museum Kranenburgh. Het beschikt over een uitgebreide collectie van kunstenaars van De Bergense School. Maar er zijn ook wisselende tentoonstellingen van hedendaagse schilders, beeldhouwers, fotografen, architecten, dichters en componisten.

Rondom of in de buurt van de Ruïnekerk zijn allerlei sfeervolle cafés en restaurants.

Tennissen achter de duinen

Bergen aan Zee heeft twee all-weather tennisbanen, in het Parnassiapark, gelegen in een duinpan. U kunt ook volop mountainbiken of paardrijden. Golfen kan op de 18-holes baan Sluispolder bij Alkmaar.

Het hoogste duin van Nederland

De hoogste en breedste duinen vindt u in Schoorl. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht over de achtergelegen polders. In Schoorl kunt u ook een bezoek brengen aan het buitencentrum van Staatsbosbeheer, tevens startpunt van verschillende wandelroutes.

Historisch Alkmaar

Het historische centrum van Alkmaar heeft 400 monumenten. Ontdekt ze via een stadswandeling, of vaar over de grachten. Van april tot oktober is er elke vrijdag kaasmarkt. De compacte binnenstad is ook zeer geschikt voor een dagje winkelen. Of wat dacht u van een bezoek aan het Beatles Museum?

kaasdragers
HotelNassau2020-4259

De Egmonden

In de nabijgelegen Egmonden (Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond Binnen) kunt u van alles ondernemen. Rond het Pompplein in Egmond aan Zee vindt u veel cafés en restaurants. Winkelen kan in de Voorstraat.

In Egmond aan den Hoef is een rondleiding mogelijk in Brouwerij Egmond (met of zonder proeverij). In dit dorpje zijn ook nog de fundamenten en de slotgracht te zien van het oude kasteel Slot op den Hoef aan de Slotweg. In het voorjaar (begin april-half mei) staan de bollenvelden in bloei.

Egmond Binnen is bekend om de ‘blonde’ duinen die opener zijn dan die van het omliggende gebied. In het dorp staat de oudste abdij van Nederland, de Sint-Adelbertabdij. Opgericht in de tiende eeuw. De abdij heeft ook een winkel; in de kerstweken is er een enorme verzameling kerststallen te bewonderen.

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Leuk voor jong en oud: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met een buiten- en binnenmuseum. In het buitenmuseum waan je je honderd jaar terug in de tijd. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen een compleet dorp. In het binnenmuseum zijn wisselende tentoonstellingen te bezoeken.

Er was eens…

Dol op sprookjes? Bezoek dan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Met diverse attracties, speeltuinen en kinderboerderij. Zeer geschikt voor families met jonge kinderen. (Geopend van april-oktober. In de kerstvakantie is er een speciale Sprookjeswinterland).

HotelNassau2020-4399
HotelNassau2020-2169

Museum BroekerVeiling

In Broek op Langedijk staat de oudste veiling ter wereld. Tegenwoordig is het een museum (binnen en buiten). Leer er alles over hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep.

Dierenparken in Noord-Holland

Landgoed Hoenderdaell (Anna Paulowna) laat bezoekers kennismaken met allerlei soorten dieren, zoals ringstaartmaki’s, lori’s en wallaby’s. Sommige lopen vrij door het park. Na een bezoek aan de dieren kunnen natuurliefhebbers nog een wandeling maken in het stiltegebied. Door afgravingen en ophogingen zijn hier hoogteverschillen ontstaan, waardoor er een grote diversiteit aan flora is.

Bij Tuitjenhorn is Park Van Blanckendaell te vinden: met dierentuin, museum én grote speeltuin. Het dierenpark telt zo’n zeventig diersoorten; het museum heeft in de vaste collectie oude landbouwwerktuigen uit de vorige eeuw.