Home Omgeving

Wat kunt u doen in de omgeving?

Vakantie in Bergen aan Zee

Strandhotel Nassau Bergen ligt op een droomplek: pal aan het Noordzeestrand, bovenop een duintop. In de omgeving is genoeg te doen.

Zonnen, wandelen, fietsen

Lekker luieren aan zee? Binnen twee minuten staat u op het strand. Naast relaxen kunt u natuurlijk ook een lange strandwandeling maken, kitesurfen, vliegeren…Aan de noordzijde van het strand is naaktrecreatie mogelijk. Fiets- en wandelliefhebbers hebben de keuze uit talloze routes in het prachtige omliggende duin-, bos- en heidegebied.

fietsen bergen aan zee
Museum kranenburgh bergen aan zee

Kunst in Bergen

Kunstenaarsdorp Bergen is op fietsafstand. Middenin het groen ligt museum Kranenburgh. Het beschikt over een uitgebreide collectie van kunstenaars van De Bergense School. Maar er zijn ook wisselende tentoonstellingen van hedendaagse schilders, beeldhouwers, fotografen, architecten, dichters en componisten.

Rondom of in de buurt van de Ruïnekerk zijn allerlei sfeervolle cafés en restaurants.

Tennissen achter de duinen

Bergen aan Zee heeft verder twee tennisplaatsen, in het Parnassiapark, gelegen in een duinpan. U kunt ook volop mountainbiken of paardrijden. Golfen kan op de 18-holes baan Sluispolder.

Het hoogste duin van Nederland

De hoogste en breedste duinen vindt u in Schoorl. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht over de achtergelegen polders. In Schoorl kunt u ook een bezoek brengen aan het buitencentrum van Staatsbosbeheer, startpunt van verschillende wandelroutes.

Historisch Alkmaar

Het historische centrum van Alkmaar heeft 400 monumenten. Ontdekt ze via een stadswandeling, of vaar over de grachten. Van april tot oktober is er elke vrijdag kaasmarkt. De compacte binnenstad is ook zeer geschikt voor een dagje winkelen.

kaasdragers